top of page

Byte av mediaomvandlare - mer info

Byte av box - installationsdagen

  • Man behöver inte vara på plats på installationsdagen (datumet då just du ska byta ut din utrustning, som står på Värdebeviset) - det enda du måste se till är att boxen redan är utbytt eller att den byts ut på installationsdagen.

  • Du kan alltså byta ut boxen redan innan installationsdagen. Är du inte på plats hemma under installationsdagen, kan du byta ut den t.ex. dagen/kvällen innan (men bredbandet kommer då sluta fungera fram tills installationsdagen). Eller - Låt säga att du är en sommarstugegäst som har installationsdag den 18 september - Om du lämnar stugan t.ex. den 1 september, så kan du byta ut boxen redan då. Se till att boxen är inkopplad och strömsatt, så sköter Jönköping Energi verifieringen att allt fungerar på installationsdagen (den 18 september i det här påhittade fallet). Du kan med andra ord byta ut boxen tidigare än installationsdagen, men inte senare. Bredbandet kommer dock inte fungera förrän på installationsdagen.

  • Förtydligande kring installationshjälp: Vi informerade (i den här artikeln https://www.hvfiber.se/post/hur-du-byter-ut-din-box ) att du genom att kontakta Jönköping Energi kan få hjälp att byta ut boxen. Detta gäller endast undantagsvis om du inte själv kan byta mediaomvandlaren. Vi vill också förtydliga att det endast handlar om hjälp att byta ut mediaomvandlaren. I detta ingår inte hjälp med TV-box, router eller liknande. Tips på företag som tillhandahåller sådana tjänster, kommer vid behov att publiceras på hemsidan.

Uthämtning av Wetternetboxar

  • Värdebevis på hämtningsdagen: Om du, mot all förmodan, inte har fått ut ditt Värdebevis via mail eller post (det är alltså dokumentet med QR-koden som vi nämnde i den här artikeln https://www.hvfiber.se/post/byte-av-boxar-viktig-information) innan den 28-30 augusti då det är dags att hämta dessa, så går det att lösa på plats. Om du legitimerar dig och kan visa upp att du är ägare till din fastighet (dvs finns med i våra register) kan du få ut ett värdebevis på plats. I största möjliga mån vill vi undvika detta eftersom det tar betydligt mer tid, och vi vill att allt ska flyta på så bra som möjligt för alla.

Gammal utrustning

  • Spara den gamla mediaomvandlaren tills vidare. Den tillhör GlobalConnect och du kan bli betalningsansvarig om du inte lämnar tillbaka den, om nu GlobalConnect kräver tillbaka den. Vi kommer gå ut med mer information när vi vet hur GlobalConnect ställer sig till frågan.


649 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page