top of page

Tänk på detta då du beställer tjänst

Några av våra medlemmar har tolkat det som att man själv ska kontakta Telia eller Junet för att teckna HV-fibers Gruppavtal. Detta är felaktigt. Varken Telia eller Junet har tillgång vårt Gruppavtal (utan de levererar endast tjänster till föreningens gruppavtal).


Gruppavtalet innebär att föreningen har satt ihop ett paket där tjänster från Junet (Bredband 250/250) och Telia (TV) ingår som våra medlemmar kan teckna med oss till ett mycket förmånligt pris, genom att kontakta styrelsen i HV-fiber (Eller allra bäst, gå in och registrera själv via Västfiber's hemsida).


Kontakta oss i styrelsen direkt om ni känner er osäkra eller har frågor.


Vad händer om ni kontaktar tjänsteleverantören direkt?

Tar vi Telia som exempel: Kontaktar du dem direkt, så kommer de erbjuda motsvarande tjänst (som föreningen erbjuder inom ramen för Gruppavtalet) för 485 kr/månad i 12 månader. Detta går sedan över till drygt 1.000 kr/månad från år 2 och framåt. Innebär en merkostnad (jämfört med Gruppavtalet) på 3.200 kr under år 1, och sedan drygt 7.000 kr mer per år från år 2 och framåt.


Med andra ord (enligt ovan exempel): Väljer du att kontakta leverantören själv, så motsvarar det en merkostnad under 5 år på ca 40.000 kr, jämfört med Gruppavtalet. Leverantörerna kan höja priset på tjänsten under denna tid (jämfört med Gruppavtalet där priset är konstant i 5 år), så kostnaden kan bli högre än så. Med tanke på prisutveckling och inflation den senaste tiden, vore det inte otänkbart att priserna går upp ytterligare på nämnda tjänster den kommande 5-års-perioden.


Det finns förstås andra leverantörer som kan ha något lägre eller högre priser än Telia, men generellt sett så är det ungefär så här det ser ut.


(OBS att i kalkylen ovan har vi inte räknat in avgiften från Jönköping Energi på 70 kr/mån, samt avgift från föreningen på (uppåt) 50 kr/mån.)


Våra medlemmar är självklart fria att teckna det avtal man själv önskar - och Telia är en bra leverantör som kan rekommenderas - men, som ni ser, så blir det det en avsevärd skillnad i kostnad under dessa 5 år (ja, oavsett vilken tidsrymd du än väljer att räkna på).


Om du har valt "HV-fibers Gruppavtal" på Västfibers hemsida (eller via kontakt med någon i styrelsen), så ska du bara avvakta så återkommer vi med info om vad som händer härnäst.


Mvh

Styrelsen HV-fiber340 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentit


bottom of page