top of page

Nytt Gruppavtal

Efter den 30 september 2023, så kommer Jönköping Energi ta över drift/förvaltning av nätet. Det innebär att alla tjänsteavtal kommer att brytas (Kommunens anslutningar kommer vara opåverkade).

  • Gruppavtalet med Allente (drygt 200 anslutningar)

  • Avtal i öppen fiber (drygt 110 anslutningar)

Du måste alltså göra ett aktivt val - annars kommer du vara utan bredband/TV (och andra tjänster) efter detta datum.


Eftersom avtalen bryts, kommer HV-fiber starta igång ett nytt förmånligt Gruppavtal. Under nästa vecka startar möjligheten för dig att teckna detta - mer info kommer då.


Observera att anmälningstiden till Gruppavtalet är mycket kort - senast den 31/5 2023 behöver vi ditt svar. Vi önskar därför att ni läser igenom bifogade dokument ("HV-fiber Gruppavtal_Tjänsteinnehåll", "HV-Fiber Gruppavtal_Villkor") och bildar er en uppfattning så snart det är möjligt och, om det är intressant, tecknar avtalet så fort möjligheten för detta öppnas upp.


Upplever du att du behöver mer information? Då har du goda möjligheter att på årsstämman den 14 maj få mer information av Jönköping Energi, som kommer och berättar om Gruppavtalet och om vad som händer då de kommer ta över drift/förvaltning av vårt nät. Viktig information med andra ord.HV-Fiber Gruppavtal_Tjänsteinnehåll
.pdf
Download PDF • 291KBHV-fiber Gruppavtal_Villkor
.pdf
Download PDF • 132KB


Vad händer den 30 september 2023?

  • Ett par veckor innan detta datum påbörjar Jönköping Energi bytet av Mediaomvandlaren (boxen på insidan av ditt hus). Mer info kommer senare.

  • Det befintliga Gruppavtalet med Allente, kommer avslutas.

  • HV-fibers nya Gruppavtal startar igång.

  • För dig som har tecknat avtal i det öppna nätet (privatperson eller företag) via IP-Only's portal, kommer dessa avslutas. Om er nuvarande tjänsteleverantör finns hos Jönköping Energi, finns möjlighet att "flytta över" avtalet dit. Kontakta i så fall din tjänsteleverantör när det blir dags (mer info kommer senare).

  • Om du efter september 2023 önskar teckna avtal själv i det öppna nätet (via Jönköping Energi's portal), så kommer du få mer info om när det är dags.


Gruppavtal/Öppen fiber

Med tanke på pris och prestanda på HV-fibers Gruppavtal, så rekommenderar vi att ni tecknar detta. Det är i praktiken oslagbart vid en jämförelse.


Företag kan inte teckna Gruppavtalet.


Väljer du Gruppavtalet, så är du inte "låst" vid bredbandshastighet eller TV-utbud, utan båda dessa går att öka (utifrån Telia's/Junet's utbud). Du kan även beställa andra tjänster (telefoni m.m.). Alla tillägg beställer du själv via Jönköping Energi's portal, alternativt direkt från Telia/Junet (mer info om när du kan göra detta kommer senare).


I bifogade dokument finns innehållet i Gruppavtalet beskrivet, samt de villkor som finns för att teckna det. Observera att i Gruppavtalet ingår inte Wifi-router, utan endast TV-box.


Vi kommer i början av nästa vecka gå ut med information där vi beskriver hur ni ska gå tillväga för att teckna Gruppavtalet, alternativt välja bort det. Vi önskar alltså ha svar oavsett om ni vill teckna Gruppavtal eller inte.

En förutsättning för att du ska kunna göra ditt val, är att du kan logga in på din profil på Västfibers hemsida. Ett tips är att testa detta att logga in redan nu, så att du vet att det inte ställer till problem då det är dags att göra ditt val. Passa då även på att uppdatera dina kontaktuppgifter (mail, mobilnummer). Kontakta oss om ni inte kommer in, så ska vi försöka lösa detta. Instruktion om hur man loggar in på Västfiber finns här:


Vi är medvetna om att ett fåtal medlemmar helt enkelt inte har kunskapen att genomföra beställningen på egen hand - tekniken blir för krånglig. Dessa medlemmar kommer vi självklart att hjälpa. Viktigt är att ni som upplever detta kontaktar oss så fort ni kan. Mer info kommer nästa vecka.Vad är ett Gruppavtal?

HV-fiber har förhandlat fram ett avtal där Bredband och TV ingår till ett betydligare billigare pris än vad du som enskild konsument kan få. När vi förhandlar som en grupp kan vi få ner priset. Detta i kombination med att vi tecknar ett långt (5 år) avtal, gör att tjänsteleverantören är mer benägen att gå ner i pris. Vi upplever att avtalet är "framtidssäkert", dvs att bredbandshastighet och TV-box inte kommer kännas föråldrat efter att 5 år har gått. Vi kan också garantera dig som medlem en kostnad i 5 år - vilket förstås kan vara både på gott och på ont. Men som prisutvecklingen har sett ut de senaste åren, så tror vi att du som medlem endast ser fördelen med detta.

Ett Gruppavtal innebär att det är HV-fiber som är "kund". HV-fiber meddelar vilka adresser som ska anslutas till sitt avtal och Medlemmarna i föreningen betalar i sin tur HV-fiber för Gruppavtal, samt för administrativa kostnader.


Känner du att du behöver fråga mer om detta - kontakta någon av oss i styrelsen.

1,010 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page