top of page

Aktuellt i föreningen?

God fortsättning,


Nyårslöftet för föreningen var att bli bättre på att gå ut med information till våra medlemmar. I och med nya hemsidan så tänkte vi mer frekvent gå ut med nyheter, information och kanske en del kåserier - vem vet.


Vi som sitter i styrelsen är ju valda av er att företräda era intressen. Men vi behöver inspel, idéer och förslag - så ge gärna feedback till vad vi kan göra bättre, oftare eller kanske ta bort helt.


I och med detta tänkte vi skriva några rader om vad vi gör just nu, så får vi se om någon vill tycka till. Vill du inte skriva direkt här (det går att skriva kommentarer till detta inlägg), så alla andra ser, så skicka ett meddelande via kontaktformuläret på hemsidan eller kontakta någon av oss i styrelsen direkt.


Det som arbetas med och ska beslutas inom styrelsen just nu är:

* E-faktura: Detta tror vi är någon som många vill ha, för det är inte lätt att ha koll på fakturorna som kommer in via mail. Det medför en kostnad för föreningen, men det kan vara värt det, eftersom vi har varit tvungna att ringa runt till medlemmar som glömt bort, eller inte riktigt "litat" på fakturan som kommer från FortNox

* Gruppavtal: Tanken var att ta fram ett nytt gruppavtal till att det befintliga skulle ta slut 2021-05-30, men eftersom det fortfarande är väldigt bra så arbetar vi för att samarbeta med andra fiberföreningar inom Aneby kommun. På det sättet får vi en bättre förhandlingsposition. Men det är inte säkert att vi kommer dit - dock är ambitionen solklar.

* Avgrävningar av fiber: Vi har haft lite väl mycket "otur" med vår fiber. Pratar man med omkringliggande föreningar så har de bara haft bråkdelen av problemen som vi har haft. Om man kisar med ögonen kan man se det som något positivt - Att det grävs och byggs mycket i Haurida-Vireda trakten! Men hur man än vänder och vrider på det så upplevs det som negativt och jobbigt när man blir utan bredbandet. Per Zackrisson har gjort ett hästjobb att få ordning på detta. Vi är tex fortfarande i diskussion om det avgrävda fibret i Haurida-trakten, vilket tar mycket tid.

* Information/kommunikation till medlemmar: Ja - hemsidan är en del av detta, men den måste ju fyllas med något. Andreas Larsson i styrelsen är "Innehållsansvarig" och ska fånga upp vad våra medlemmar har behov av. Hemsidan ska fungera som "hjälp till självhjälp" där vi vill få in en mängd "lathundar" och guider för vad man ska ta sig till när exempelvis bredbandet står stilla. Vi vill ha förslag på vad som kan vara bra att få in där. Använd gärna forumet för att posta idéer eller komma med guider själva. Vi får testa oss fram till vad som fungerar bra.

* Årsstämma: I april brukar vi ha årsstämman. Förra året höll vi den på videokonferens pga Covid19 och sannolikt är det så vi kommer ha stämman även i år (eller en kombination). Mer information kommer under de kommande månaderna. Det ni ska fundera på är om det är något ni önskar att vi tar upp eller måste fatta beslut om på årsstämman. Hör av er!


Det var ett litet axplock av vad vi har på tapeten i styrelsen. Hör gärna av dig om du vill hjälpa till, om du vill ha information om något speciellt ämne eller har idéer som skulle hjälpa föreningen att bli bättre.


Mvh


Styrelsen


166 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page